LA REPRODUCCIÓ


La flor és l'òrgan reproductor de moltes plantes. La flor, com hem vist en el seu apartat, conté els estams amb el pol·len i el pistil amb els òvuls, necessaris per a la reproducció.

Per la fecundació és necessari que el pol·len i els òvuls es trobin (pol·linització), i per això és necessari el vent, per exemple, o els insectes pol·linitzadors

A moltes plantes la pol·linització la fan insectes. Observa la següent imatge i ho veuràs més clar!


Després de ser fecundat l'òvul, es començarà a formar el fruit amb les llavors en el seu interior.

Quan la llavor cau finalment al terra (a vegades amb el fruit), pot germinar i formar una nova planta.



No et queda massa clar? No pateixis, mira aquesta imatge i podràs entendre una mica millor el cicle de reproducció de les plants amb flor!


A més a més, podeu veure aquest vídeo per acabar d'entendre millor com es reprodueixen les plantes amb flor!

Vols posar a provar el que has après sobre la reproducció sexual de les plantes? Doncs vine a fer aquest Quizizz d'allò més divertit! Clica AQUÍ per anar-hi!

Però, i les plants sense flor? Recordeu que a l'apartat de les plantes amb flor i sense flor podreu trobar l'explicació, però aquí us ho tornem a deixar!

  • Molses: Creixen unes tiges allargades amb unes càpsules al final, on hi ha les espores - una mena de llavor que gràcies al vent cauen a terra i, si germina, forma una nova molsa.
  • Falgueres: En el revers de les seves grans fulles es formen els sorus, uns "botonets" d'on sortiran les espores i, gràcies al vent o a un animal que passi per allà, cauran al terra i, si germinan, formaran noves falgueres. 

També us deixem un vídeo sobre la reproducció de les plantes sense flor!


Com d'especials són les plantes, oi?
Doncs això no és tot, a més a més de tot això, les plants també són capaces de relacionar-se i d'adaptar-se al seu entorn. Vols descobrir com? Segueix el camí de la fulla!

Comentarios

Publicar un comentario